Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio
Första cd-skivan köpte Örjan 1988, sedan har det rullat på. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio

Örjan har 30 000 cd-skivor hemma

"Gäller att vittja brevlådan innan frun kommer hem"
9:25 min

Redan som liten började Örjan Svensson samla på vinylskivor. Samlandet har sedan gått över även till cd-skivor och numera har han sisådär 20 000-30 000 stycken hemma i garaget.

Trots att Örjan Svensson redan har väldigt många skivor så fortsätter hans samlande hela tiden och han tröttnar inte på det. 

– Tyvärr så köper jag nog nya varje vecka. Jag går in på utländska hemsidor och tittar på nyheter och beställer hem. Så det gäller att vittja brevlådan innan frun kommer hem. Min fru tycker det är lagom roligt, hon tycker man kunde köpa något bättre för pengarna, säger han och skrattar. 

Örjan Svensson berättar att han fortfarande kan få en kick av att hitta vissa udda skivor. Senast förra veckan hittade han en efterlängtad skiva.

– Jag hittade en skiva som jag letat efter i många många år. Det var en gammal platta från mitten på 70-talet och det är roligt att hitta nånting sånt. Man ska alltid ha någonting man letar efter, blir det fulländat så är det inte lika roligt, säger Örjan Svensson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".