Helene Björklund, kommunalråd i Sölvesborg sitter bakom sitt skrivbord på sitt arbetsrum i Sölvesborgs stadshus. Foto: Malin Taipale/Sveriges Radio
Heléne Björklund (S) var förberedd på beskedet om extra val efter omröstningen i riksdagen. Foto: Malin Taipale/Sveriges Radio

Blekingepolitiker laddar för ny valrörelse

"Inte vad man tänkte på valnatten"
1:27 min

Varken ordföranden för länets socialdemokrater eller miljöpartister blev särskilt förvånade när statsministern släppte nyheten om extra val.

Hos vissa av länets politiker verkar alltså beskedet om extra val inte komma som en total överraskning. Socialdemokraternas ordförande i Blekinge Heléne Björklund, menar att det var det väntade beskedet efter omröstningen i riksdagen.

Ordföranden för Miljöpartiet i Blekinge, Ingmarie Söderblom var inte heller hon särskilt förvånad över statsministerns besked, men lite underligt menar hon att det känns då det förra valet knappt är avslutat.

– Det var väl kanske inte det man tänkte på under valnatten, men jag tror att miljöpartister i Blekinge är motiverade att hjälpa till med att göra en så bra valrörelse som möjligt.

Motiverade inför ett extra val verkar också länets moderater vara. I riskdagsvalet gick partiet bakåt nära åtta procentenheter bland länets väljare, ett resultat som ordföranden för Blekinges moderater Magnus Gärdebring tror kan sporra partiets medlemmar.

– Den revanschlust som finns inom Moderaterna i Blekinge tror jag kan leda till att vi kan driva en fantastisk extravalskampanj.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".