Maksim Matushkin, KHK blev tvåmålskytt i segermatchen mot Timrå. Foto: Oscar Anderberg
Maksim Matushkin, KHK blev tvåmålskytt i segermatchen mot Timrå. Foto: Oscar Anderberg

KHK i serieledning efter seger mot Timrå

Maksim Matushkin, KHK: "Vi har hittat ett sätt att vinna matcher på"
2:04 min

Karlskrona HK vann hemma mot Timrå med 3-1 och tog i och med segern första placeringen i den hockeyallsvenska tabellen.

Karlskrona HK är i serieledning efter seger hemma mot Timrå med 3-1 inför 2 594 i publiken. Första perioden inleds i ett högt tempo där Karlskrona håller i taktpinnen. Trycket ger också resultat och efter 9.20 kan Maksim Matushkin göra 1-0 på ett väl placerat skott.

-- Det är jättekul och ett kvitto på att vi är bra, men bara halva säsongen är spelad så man får inte dra några större slutsatser ännu. Vi har hittat ett sätt att vinna matcher på och det finns ingen anledning att sluta spela på det viset vi gör, säger Maksim Matushkin.

Den andra perioden inleds lite mer avvaktande från bägge lagen, men när Timrå drar på sig en dubbelutvisning så kan KHK utöka sin ledning till 2-0. Det är ett samspel mellan Alexander Bergström, Filip Cruseman och Kelsey Tessier som gör att målet blir av. Filip Cruseman får pucken till vänster om målburen och lägger en backhandpass bakom ryggen till Kelsey Tessier som enkelt kan trycka in 2-0.

Ganska direkt efter så kan Timrå göra 2-1 genom Johan Persson efter ett mycket fint förarbete av Oscar Johansson i numerärt underläge. Efter målet ökade Timrå farten och jagade en kvittering, men när gästerna drog på sig ytterligare en utvisning så släppte man in KHK i matchen igen.

När sedan Maksim Matushkin gör 3-1 så fastställer han slutresultatet och blir tvåmålskytt i matchen.

– Det händer ju inte varje dag. Jag försöker bidra i offensiven på ett bra sätt så det var kul att få utdelning idag, säger Maksim efter segern mot Timrå med 3-1.

Karlskrona-Timrå   3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Första perioden: 1-0 (9.20) Maksim Matushkin (Kristoffer Söder)
Andra perioden: 2-0 (8.58) Kelsey Tessier (Alexander Bergström, Filip Cruseman) spel fem mot tre, 2-1 (10.39) Johan Persson (Oscar Johansson) spel fyra mot fem, 3-1 (17.03) Maksim Matushkin (Joel Kellman, Victor Löfstedt)
Skott: 35-26 (14-10, 13-9, 8-7)
Publik: 2 594. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".