Tingsrätten i Blekinge sedd utifrån. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio
Idag är det den tionde rättegångsdagen som inleds. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio

Vittnar om omfattande skador på Yara

"Vi kan inte sätta nål på detta"
1:38 min

Igår förhördes den narkossköterska som tillsammans med ambulanspersonal försökte väcka liv i åttaåriga Yara Alnajjar.

Narkossköterskan berättade hur hon kom till lägenheten där Yara bodde, strax efter att ambulansen anlänt. Tillsammans med en av ambulanssjukvårdarna försökte hon sätta dropp i den livlösa kroppen.

– Jag rullade upp ärmen på den morgonrock hon hade på sig och såg att armen var blå och inser att vi inte kan sätta nål på detta. Alla hennes större leder har stora blåmärken.

Blodspår
Alla upplivningsförsök misslyckas och väl på sjukhuset konstaterar man att åttaåriga Yara Alnajjar är död.

Under gårdagen handlade mycket av rättegången om de blodspår som hittats i lägenheten. Hur blodet stänkt, hur man kunnat hitta blod som inte varit synligt för blotta ögat och att man hittat blodspår i stort sätt alla rum i lägenheten.

Går ej att säga när
Vad gäller blodspåren så var den mordmisstänkta kvinnans advokat Eric Widner intresserad av när blodet egentligen hamnat där.

En fråga som gick till två av experterna från Satens Kriminaltekniska Laboratorium så väl som polisens tekniker som undersökt lägenheten.

Men svaret alla gav var att det inte finns någon metod till att tidsbestämma vare sig blodspår eller fingeravtryck.

Mer om den döda åttaåringen

På Valborgsmässoafton larmades polisen till en lägenhet i Karlskrona där de möttes av en svårt skadad flicka. När hon förts till Blekingesjukhuset kunde man konstatera att hon var död.

Här hittar du all vår rapportering om den döda åttaåringen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".