En bild på tågspårensom leder i till Trossö i karlskrona. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
Krukorna står längs med infartsleden. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Blomkrukor på infartsleden vandaliseras gång på gång

"Hitta på något roligare att göra"
4:20 min

Fem gånger de senaste två månaderna har någon vält omkull de stora blomkrukorna som står längs med infartsleden i Karlskrona. 

Gång på gång blir planteringarna i krukorna förstörda och parkförvaltningens personal får rycka ut för att städa upp. Senast i helgen hände det igen.

Ingvar Svensson, arbetsledare på parkförvaltningen i Karlskrona förklarar att krukorna är både höga och tunga. 

– Man får nog ta i ordentligt för att välta dem. Det är helt enkelt någon eller några som tycker det är kul att syssla med sådant på lördagskvällar när de är på väg hem från krogen. 

Han menar att de trasiga krukorna dessutom utgör en trafikfara innan parkförvaltningen hunnit få undan resterna från vägbanan. 

– Därför överväger vi att ta bort dem helt och hållet för tillfället så får vi se vad som händer sen, säger Ingvar Svensson. 

Hur länge har problemet funnits?

– Det började i höstas. I somras var det inga problem, så antagligen är det någon som flyttat in på sträckan bort mot Pantarholmen som tycker att det är kul att välta dem. 

Vad kostar det att städa upp varje gång?

– Det har jag inte räknat på, men det lär handla om några tusenlappar varje gång. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".