M i Olofström vill begränsa invandringen

Moderaterna i Olofström vill begränsa invandringen vilket går emot partiets egna linjer, rapporterar Blekingenytt.

Enligt andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Olofström, Gert Hoff (M), finns det en vilja från moderater i alla Blekinges kommuner att se över partiets politiska budskap när det gäller invandringen. Det kom fram på Blekingemoderaternas stormöte i söndags uppger han till Blekingenytt.

Han får medhåll av moderaternas gruppledare i Olofström Patrik Krupa (M).

– Det räcker inte att säga att vi ska öppna gränserna för människor i alla världens hörn och tro att andra länder ska följa efter. Vi vill inte stoppa invandringen, men begränsa den. Förändras inte vår politik i den här frågan kommer inte vi att göra bättre ifrån oss än vid höstens val, säger Patrik Krupa till Blekingenytt.

Men förbundsordförande Magnus Gärdebring (M) delar inte hans uppfattning av mötet och menar att ingen på mötet var emot partiets öppenhet.

– Öppenhet mot människor ska vi fortfarande ha. Det finns inte någon annan uppfattning vid mötet. Däremot diskuterades valanalyser och vilka slutsatser man kan dra av det, säger han.

Gert Hoff håller inte med.

– Magnus Gärdebring är inte ärlig, säger Gert Hoff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".