Beatles Halv åtta hos mig
Olle Klein i Karlskrona älskar Liverpoolbandet Beatles. Foto: Mattias Nilsson/Sveriges Radio
Dela i P4

Olle Klein lever och andas merseybeat

"I Kitzbühel satt jag bredvid George Harrison"
16 min

Han var bara 12 år gammal när allt brakade lös. Året var 1963 och den unge Olle Klein fastnade direkt. John, Paul, George och Ringo var något utöver det vanliga. 

Idag har det gått 51 år men intresset för Liverpoolbandet finns kvar. Olle Klein från Lyckeby gästade Dela i P4 - din musik, din story för att berätta om sin passion för Beatles. 

– Det började redan 1962 när min bror gick på sjön och lämnade en plastbandspelare hemma. På den spelade jag in en låt från radion och sedan dess är jag fast, säger Olle Klein. 

Stor samling 
När bandet splittrades 1970 sörjde han över att inte kunna köpa skivor med bandet längre. Detta löstes genom att köpa annorlunda pressningar och sedermera soloskivor från Paul, George, John och Ringo.

Totalt har han över 1 300 skivor i sin samling och ett otal andra artiklar som alla har det gemensamt att de handlar om Beatles. 

Pomada på burk 
Något av det mest unika i samlingen är en ask med hårpomada från Filippinerna. 

Intresset för Beatles tror han kommer att kvarstå tills han lägger fötterna i vädret.

– Jag har svårt för att tänka mig något annat, säger han.  

Vill du också vara med i Dela i P4? Skicka ett mejl och berätta lite om dig själv och vilken historia du vill berätta för lyssnarna. Adressen är delaip4@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".