Annicka Engblom, Moderaterna Karlskrona. Foto: Jenny Lindeborg/Sveriges Radio
1 av 2
Foto: Jenny Lindeborg/Sveriges Radio
Anna Kinberg Batra, partiledarkandiat för Moderaterna. Foto: Josef el Mahdi/Sveriges Radio
2 av 2
Anna Kinberg Batra, partiledarkandiat för Moderaterna. Foto: Josef el Mahdi/Sveriges Radio

Engblom om Kinberg Batra: "Stram ledare som ger uppbygglig feedback"

Annicka Engblom (M) om nya moderatledaren
6:10 min

Moderaternas tillträdande partiledare Anna Kinberg Batra beskrivs som korrekt, erfaren och humoristisk av riksdagskollegan Annicka Engblom (M). 

De har känt varandra sedan 2006 och enligt Engblom är Kinberg Batra rätt person att ta över partiet. 

– En mycket erfaren politiker som har en lång tid inom partiet bakom sig. Hon har stor kompetens att leda med varsam hand, säger Annicka Engblom. 

En del menar att Kinberg Batra i sitt sätt påminner en del om sin företrädare Fredrik Reinfeldt. 

– Hon är något återhållsam. Någon som kan framföra kritik så att man ändå går därifrån leende. Man får en uppbygglig feedback från henne. 

Stillsam humor
Till skillnad från maken David Batras ganska vilda stå upp-humor har Anna Kinberg Batra en stillsam humor enligt Annicka Engblom som betonar att det självklart finns en officiell sida och en inofficiell sida hos henne. 

Som ung var Kinberg Batra mer nyliberal men Annicka Engblom menar att hon idag befinner sig någonstans i mitten av moderata samlingspartiet. 

– Jag tror att alla är rebeller som unga och så ska det vara. Jag tycker att hon är väldigt balanserad idag. Konservativ-liberal liksom Moderaterna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".