En stridsbåt ligger i hamnen. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.
Chefen för Tredje sjöstridsflottiljen har tappat förtroende för mannen och därför kan han inte fortsätta sitt jobb. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.

Sjöman riskerar avsked på grund av narkotikabrott

Tredje sjöstridsflottiljen i Karlskrona vill få en av deras anställda avskedad och har gjort en anmälan till Försvarsmaktens personalansvarsnämnd.

Mannen har blivit dömd för narkotikabrott och hemlighöll det för sin arbetsgivare. Det har lett till en förtroendekris mellan mannen och hans chef.

Chefen för Tredje sjöstridsflottiljen anser därför att han inte längre kan jobba i en befattning som innebär att man är betrodd att hantera vapen och/eller hemliga handlingar.

Eftersom det bara finns den typen av befattning på Tredje sjöstridsflottiljen anser de att det inte finns möjlighet för mannen att jobba kvar.

Under tiden Försvarets personalansvarsnämnd hanterar ärendet tvingas Tredje sjöstridsflottiljen hitta arbetsuppgifter som inte är säkerhetsklassade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".