Stillerydshamnen.  Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio
Färjan till Klaipeda ikväll kommer att avgå två timmar tidigare. Foto:Ingrid Elfstråhle/Sveriges Radio

Färjor åker tidigare för att undvika stormen

Färjorna från Karlskrona till Polen och Karlshamn till Litauen kommer att avgå tidigare för att undvika det värsta av stormen Alexander som drar in över Blekinge ikväll.

DFDS Seaways som kör färjan mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen kommer att åka två timmar tidigare än vanligt för att undvika den värsta blåsten ikväll. Istället för 19.00 kommer färjan från Karlshamn till Klaipeda att avgå redan 17.00 ikväll och bolaget är nu i full gång med att informera alla sina bokade resenärer.

– Vi brukar få tag i alla och de som inte hinner med tar vi hand om. De får bo på hotell i Karlshamn till morgondagens avgång, säger Lars Malmström som är informationsansvarig på DFDS Seaways.

Även Stena Line tidigarelägger sin avgång med en halvtimme för att undvika den värsta stormen och kommer att avgå 20.30 istället för 21.00.

– Kaptenen har gjort bedömningen att genom att gå tidigare undvika de värsta vindstyrkorna, säger Jesper Waltersson som är informationsansvarig på Stena Line.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".