En 4G-router. Foto: Claudio Bresciani/TT
Foto: Claudio Bresciani/TT

Varken bredband eller telefon på två månader

"Ingenting hjälper"
4:58 min

Rahife Elghareb och Metihe Xhemaju på Fridhemsgatan i Karlshamn har varit utan både telefon och bredband i snart två månader.

Och hon är inte ensam. Många lägenheter i området har problem med uppkopplingen.

Bredbandsbolaget har lovat att åtgärda problemen, men tiden bara går för Rahife Elghareb som nu har fått nog av tillvaron utan telefon, internet och tv.

– Det började med att det laggade under höstlovet. Sedan försvann det helt. Jag har fått nytt modem, men det har inte hjälpt, säger hon. 

Rahife beskriver sig själv som en påstridig kund och har haft mycket kontakt med Bredbandsbolaget. Men inget verkar hjälpa. 

– De säger att de ska byta hela nätet, och hänvisade vid ett tillfälle även till Karlshamnsbostäder. Men det är inte där problemet ligger, säger hon. 

Hennes granne Metihe Xhemaju har också varit utan bredband länge. Henne drabbar det på så sätt att hon inte kan skypa med sin mamma som hon brukar ha tät kontakt med. 

– Min dotter studerar hemifrån och kan ju inte göra det nu, säger hon. 

P4 Blekinge har upprepade gånger sökt Bredbandsbolaget för en kommentar, utan att få svar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".