Restaurang The Rock i Karllskrona framifrån. Foto: Malin Taipale/Sveriges Radio
Den allra sista skoldagen är nu avklarad. Foto: Malin Taipale/Sveriges Radio

Elev inte förvånad över nedläggningen

"Den kändes inte helt hundra"
1:10 min

Idag var sista skoldagen för eleverna på det internationella gymnasiet USC. Efter bara en termin läggs skolan ner.

Skolan i det gamla fängelset i Karlskrona överlevde alltså bara en termin, men den korta livstiden har varit turbolent. Mordhot, stämningar och polis- och JO-anmälningarna har avlöst varandra och till det har det varit bråk om tillstånd och flytt av undervisning och bespisning.

Inte förvånad
En som hoppade av skolan redan efter en månad var Christoper Winnow från Karlskrona. Han tycker att nedläggningen är beklaglig, men inte helt förvånande.

– Det kändes inte som att skolan var helt hundra, då våran undervisning flyttades till Stumholmen och elever som inte gick på skolan skulle bo där.

25 elever utan skola
Runt 25 elever och tio lärare berörs av nedläggningen och styrelsens ordförande Niclas Adler har tidigare sagt till Blekingenytt att det känns mycket tråkigt att ett projekt med så stor potential måste sluta på det här sättet. Och även den tidigare eleven Christoper Winnow beklagar att gymnasiet nu läggs ner.

– Ja för Karlskrona behöver en internationell skola som kan locka hit elever från andra länder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".