Nättraby GOIF firar seriesegern i division 2. Foto: Privat
Nättraby GOIF firar seriesegern i division 2. Foto: Privat

Nättraby tackar ja till division 1: Jättetaggade

"Vi har några ess i rockarmen"
7:13 min

Nättraby GoIF föll på målsnöret i kvalet mot division ett i höstas. Men när Sjöbo tackade nej till sin plats i serien var det rungande ja från Nättrabys sida.

Nästa säsong kommer Blekinge ha hela fyra lag i division 1. Sedan tidigare spelar Asarum, Lörby och Karlskrona FF i samma serie som nu Nättraby tar plats i.

Beslutet att tacka ja till en plats i division 1 tog klubben igår kväll.

– Jag älskar utmaningar så det ska bli jätteroligt. Jag har alltid haft hoppet eftersom det hänt ofta att ett lag tackat nej så jag har alltid trott att vi ska få spela i division 1 nästa säsong på något sätt, säger Caroline Söderqvist.

"Jag är jättetaggad"
Efter att erbjudandet att ta platsen kom förra veckan har alla delar inom klubben diskuterat för- och nackdelar. Bland annat har ledarna haft enskilda samtal med samtliga spelare i laget.

– Det känns jättebra, jag är jättetaggad. Jag var skeptisk i början eftersom jag inte visste hur det skulle bli med träningar, långa resor och så eftersom jag nyss börjat gymnasiet. Men när jag fick reda på mer fakta var det inget snack, säger Magda Sjösten.

Ess i rockarmen
För tillfället ser klubben över möjligheterna att förstärka laget inför den kommande säsongen. Några nya spelare har redan anslutit och fler är på gång.

– Vi har några ess i rockarmen vi tänker dunka fram så småningom. Truppen är ung och vi har tappat några rutinerade så behovet att förstärka känns lite större nu när vi ska upp ett hack. Det kan bli en riktig rejäl julklapp, säger tränare Stefan Olander.

Ungt lag
Det är ett ungt lag med spelare som är mellan 15 och 23 år gamla som nu ställs mot flera lag med mer rutin i bagaget när det nu blir spel i division 1. 

– Varje match går man in för att vinna. Sedan måste man vara realistisk. Det kommer blir tufft men det är en härlig utmaning och en erfarenhet för oss, säger Magnus Blidh fotbollsansvarig för damsektionen i klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".