Bert Karlsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Bert Karlsson. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hanöhus stämmer Bert Karlsson

Bert Karlsson "Jag är inte orolig"
1:29 min

Bert Karlssons asylboende på Hanöhus i Sölvesborg har enligt stämningsansökan struntat i att betala räkningar på över 2,6 miljoner kronor och stäms nu i tingsrätten.

Hanöhusbolaget skriver i stämningen att som situationen är nu utnyttjar Jokarjo anläggningen för egen vinning, utan att betala någon ersättning.

Bert Karlsson är dock inte orolig för att bli stämd.

– Nej vi ligger tvärt om ute med ett förskott på tre miljoner kronor till Hanöhus.

De tre miljoner kronorna som Bert Karlsson hänvisar till ska enligt stämningsansökan inte vara något förskott. Snarare handlar det om en säkerhet som betalts in, i fall det skulle uppstå skador på anläggningen.

Bert Karlsson menar att han och hans advokat kanske inte varit så snabba som man behövt vara, men att man varit i kontakt med Hanöhus advokat i slutet av förra veckan men då var stämningsansökan redan inlämnad.

– De har fått alla svar de behöver, säger Karlsson.

Gustaf Wahlberg som fungerar som advokat åt Hanöhus bekräftar att man hade kontakt med Bert Karlsson i fredags, men man har fortfarande inte fått någon förklaring till varför pengarna inte betalats in och därför tänker man gå vidare med den stämningsansökan man skickat in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".