Ishockeyspelaren Victor Wahlqvist Foto Totbjörn Sunesson SR Blekinge.
Victor Wahlqvist gjorde ett mål när Mörrum vann Blekingederbyt mot Olofström. Foto: Torbjörn Sunesson/SR
Ishockey div 1 fortsättningsserien

Mörrum vann derbyt mot Olofström

Victor Wahlqvist: "Det är alltid kul att börja med ett derby. "
1:12 min

Inför drygt 700 åskådare i Jössarinken började Mörrum bäst och vann det viktiga derbyt mot Olofström med 3-2 i fortsättningsserien i div 1.

Matchen började i högt tempo. Redan efter 2,17 kunde Jonathan Svensson ge Mörrum ledningen. Laget dominerade sen matchen och skapade flera målchanser. I den 13:e minuten gjorde Patrik Nyman 2-0 i öppen kasse sedan han fått en drömpassning. Med 13-6 vann man skotten i den första perioden.

Tidigt i mittperioden kom 3-0. Målskytt var Victor Wahlqvist efter 2,43. Bara 25 sekunder senare reducerade Olofström genom Marcus Törnström. Sen var matchen ganska jämn spelmässigt, med massor av målchanser, främst för Mörrum. När en dryg minut återstod av matchen reducerade Olofström till 3-2, som blev slutresultatet.

- Det är alltid kul att börja med ett derby. Det var väl det som tände till lite extra, sa Victor Wahlqvist i Mörrum efter matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".