Ytterligare en anmälan blev liggandes i socialens postfack

Ännu en gång har en anmälan om missförhållande blivit liggande i ett postfack inom socialtjänsten i Karlskrona.

Det var i mitten av september som en handläggare kom tillbaka från en veckas ledighet och hittade en felsorterad anmälan i sitt postfack. Det trots att kommunen sett över sina rutiner kring hur anmälningar ska hanteras efter att 8-åriga Yara Alnajjar dog då en anmälan blev liggande i ett postfack.

Den här gången for ingen illa eftersom det redan fanns ett pågående ärende för den enskilde men Karlskrona kommun har nu lex Sarah-anmält sig själva till Inspektionen för vård och omsorg.

Utredare utsedd

På måndagen beslutade Karlskrona kommun att EmpLaw Advokater AB får uppdraget att göra den externa utredningen av hur Karlskrona kommun agerat från tiden efter Yara Alnajjars död.

Utredningen ska bland annat klargöra hur stödet till rektorn och övrig personal på Tullskolan sett ut, men även hur kommunen agerat mot kommun ledningen, berörda politiker och socialtjänsten.

Utredningen ska vara klar den femte mars nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".