Fyra personer sitter tillsammans, två är utklädda till tomtar. Foto: Privat
Henrik Daleke som tomte till vänster. Foto: Privat
Henrik Dalekes blogg

Henrik Daleke: Julskinkan var så stor att den inte fick plats i grytan

Henrik Daleke har firat jul och berättar bland annat om katten Idun som ätit på sladdar och om sin egen karaokesång.

Man har fått in en julgran och pyntat den. Så nu lägger vi paket under granen. Man har lagt lutfisken i vatten. Det har varit scoop också. Julskinkan var så stor att den inte fick plats i grytan. Jag har spelat på Bingolotto. Jag vann en ny Bingolott.

Bitmärken på sladden
Nu är vi inne i julafton. Började med frukost med sill och sillsallad, en laxsmörgås och skinksmörgås med rödbetssallad samt köttbullar. Till det var det juice och kaffe. Ett till scoop. Kissekatten Idun försökte öppna julklapparna. Man kan inte lägga sladdar på golvet för då blir det scoop när man hittar bitmärken. Det var bitmärken på sladden. Det gick inte att tända ljusslingan på bordet. Då vet man att en kissekatt varit framme.

Tomten kom
Nu vankas lutfiskmiddag. Mycket god middag. Det smakade gott. Nu väntar vi på min lillasyster med familj och på TV:n. Det är Kalle Anka och hans vänner firar jul. Vi har tittat på det programmet. Och till det var det julgodis och pepparkaka med ost på. Till det fick vi glögg. Sen kom tomten med sin tomtenisse. Och delade ut julklappar. Först ska vi äta gröt och god skinksmörgås. Sen blir det Sune i Grekland, Svensson Svensson och Tomten är far till alla barnen. Vi har julstämning med julmusik. 

Jul hos kontaktpersonen
Jag har firat jul med min kontaktperson. Så jag har bytt paket med henne och hennes son. Hon bjöd på kulinariskt julbord. Det var köttbullar med russin i. Det var baconlindade köttbullar. Det är sill, ägg, potatis, prinskorv, bröd med smörgås, ost och lax. Vi sjöng karaoke. Jag sjöng många låtar. När jag kom hem var det ett spel vi spelade. Det är ett julklappsspel med tärning. Man spelade på tid. Så man fick vara snabb. Och det gick vilt till. I julhelgen blir det också god kalkonmiddag med gräddsås och det ska smaka bra.

Shoppa byxor
Till helgen ser jag fram emot en film på sf bio. Det är Hobbit Femhäradslaget. Biofilmen börjar 17.45. Den ska jag se tillsammans med grabbgänget G. Sen så ska jag tillbaka till Fembo som öppnar 17.00. Jag har saknat Fembo. Men den stora saknaden är ändå min personal som ska öppna Fembo:s dörrar min polare och manliga förebild som jag ser upp till. Honom har jag som min stöttepelare. Jag har saknat killsnack med honom. Det är lite extra. Sen ska jag shoppa byxor.

Henrik Dalekes blogg

Henrik Daleke är en 35-årig Karlskronabo som bloggar om allt från fiske till film. Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".