Kelsey Tessier sliter i en närkamp mot 2 Malmö spelare. Foto: Oscar Anderberg
Kelsey Tessier sliter i en närkamp mot två Malmöspelare. Foto: Oscar Anderberg
Henrik Dalekes blogg

Henrik Daleke: Jag sitter här och väntar på matchen

Henrik Daleke har gått på ishockey och berättar om matchen mellan KHK och Malmö Redhawks.

Jag sitter här och väntar på att matchen mellan KHK och Malmö Redhawks sätts igång ute på Arena Telenor. Spelarna har kommit ut på isen för att träna inför matchen. Det börjar sakta men säkert fyllas på av folk som ska titta på matchen. Några sitter och några står. Det har ringt och spelarna har gått ner till sitt bås. Och nu plockas puckarna och en ismaskin gör isen fin och blank. Så nu börjar man släcka lamporna. Det är mörkt här nu. Några knattar går runt på isen med flaggor. KHK har kommit ut på isen. Malmö:s spelare har kommit ut på isen. Domaren sätter igång matchen.

Första perioden
Första tacklingen för i kväll samt ett skott mot mål och en utvisning för KHK. En passning som gick fel. Det är en till utvisning för KHK. Skott mot KHK:s mål av Malmö. En målchans för KHK som gick fel. En till målchans som gick fel och det hettar till. Än så länge inga mål. Skott mot mål. Det är offside. Nu är det skott utanför mål. Malmö har gjort mål. Det står 0-1. En målchans till. Skott mot mål som inte blev något av. Skott mot mål. Malmö har gjort mål. Det står 0 – 2. Skott mot mål och pucken sparkas ut. Det är en minut kvar av första perioden. En het målchans så målburen förste undan. Första perioden är slut och det står 0- 2

Andra perioden
Malmö skjuter mot mål. KHK-spelare ramlar och en utvisning till Malmö. En fel passning. Skott mot mål. Nu jagar KHK efter pucken. Det är icing. En till fel passning. En utvisning till Malmö. KHK har gjort mål. Det står 1 – 2. En utvisning till Malmö. En målchans av KHK. Skott blev av men fel passning. En utvisning till KHK. Skott utanför KHK:s målbur. Det är offside. Det är en minut kvar av andra perioden. Andra perioden slutar 1 - 2.

Tredje perioden
Målburen är ur funktion. Malmö gjorde mål. Det står 1 – 3 Det är icing. Domaren blåser. Målburen är ur funktion och det är utvisning av båda lagen. En passning som gick fel. Det är offside. Skott mot mål. Skott mot mål som gick utanför målburen. Det är offside. Skott mot mål. Det är offside och outbreak  samt time out. Det hettar till. Det återstår två minuter av tredje perioden. Det är utvisning till Malmö. KHK har begärt time out. Det är en minut kvar av tredje perioden. Det är utvisning till KHK. Tredje perioden slutar 1 – 3 och KHK förlorade och Malmö vann.                   

Henrik Dalekes blogg

Henrik Daleke är en 35-årig Karlskronabo som bloggar om allt från fiske till film. Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".