Moskébranden i Eskilstuna 2014 Foto: Pontus Stenberg
Moskébranden i Eskilstuna 2014 Foto: Pontus Stenberg

Skärpt bevakning av Blekinges moskéer

De som utövar den här religionen ska känna sig trygga
0:42 min

Polisen i Blekinge har fått order om att hålla ett extra öga på länets två moskéer. Det sedan flera moskéer nyligen utsatts för misstänkta mordbränder.

– Vi värnar om de demokratiska fri-och rättigheterna och det här att man ska kunna få utöva sin religion. Det är en del i det trygghetsskapande arbete från vår sida, att de som utövar den här religionen ska känna sig trygga i det, säger Anders Viklander, närpolischef i Karlskrona.

Nyligen utsattes moskéer i Eskilstuna, Eslöv och Uppsala för misstänkta mordbränder. Blekingepolisen har därför fått order om att hålla ett extra öga på länets två moskéer. Någon direkt hotbild mot Blekinges moskéer finns inte för tillfället, men bevakningen skärps för säkerhets skull.

– Vi tar en extra tillsyn, en extra sväng, en extra lov vid de platserna där de här moskéerna finns, säger Anders Viklander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".