Lastbil och personbil i krock på Österleden

En lastbil och en personbil krockade på riksväg 28 på östra infartsleden i riktning mot Karlskrona vid Angöringen runt 07.30. Strax efter körde en bil in i ett träd vid Granemåla norr om Flymen. 

En person var kvar i personbilen när räddningstjänsten kom till platsen men var inte fastklämd och var enligt räddningstjänsten vid medvetande.

Han fördes till sjukhus men verkade inte ha några allvarligare skador. Lastbilsföraren var ute ur fordonet och behövde inte åka till sjukhus.  

Personbilen hade enligt räddningstjänsten kört in i sidan på lastbilen. Under tiden som räddningstjänsten var på olycksplatsen fick de in ett larm om en till olycka i Granemåla norr om Flymen. 

En personbil från hemtjänsten hade kört in i ett träd men kvinnan i bilen hade klarat sig ganska bra men fördes till sjukhus för kontroll. Räddningstjänsten tror det senare rör sig om en halkolycka. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".