Närbild på en man i rutig skjorta. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio
Rolf Lindberg, ordförande KHK. Foto: Rebecka Gyllin/Sveriges Radio

KHK utan sportchef i ett halvår – pengar har sparats

"Vi måste landa den här frågan nu i januari"
1:22 min

Karlskrona hockeyklubb har nu varit utan sportchef i ett halvår. Under tiden har klubben sparat in en hel del pengar på att inte ha tjänsten tillsatt.

Karlskrona hockeyklubb har tidigare haft ekonomiska problem men har nu lyckats vända resultatet. Exakt hur stor roll sportchefens frånvaro spelat för klubbens ekonomi vill dock inte ordförande Rolf Lindberg säga.

– Vi har sparat en halv årslön kan man säga. Jag vill inte gå in på några summor men visst är det en besparing som vi kan konstatera, säger han.  

Ungdomsverksamheten påverkad
Men det är inte bara positivt att Karlskrona hockeyklubb länge varit utan sportchef. För förutom att att sätta ihop a-laget så är sportchefens uppgift också att utveckla junior- och ungdomsverksamheten. Något som fått stå lite vid sidan under det senaste halvåret.

– Jag tror att vårt a-lag är de som minst märkt att vi saknat en sportchef. Jag tror saknaden är större hos tränarna på dam- och ungdomssidan. Vi har inte haft den sammanhållande kraften i att utveckla vår junior- och ungdomsverksamhet på det sätt som vi kanske skulle önskat, säger Rolf Lindberg.

Lösning på gång
Nu är det dock på väg att lösa sig med en ny sportchef.

– Jag bedömer att vi måste landa den här frågan nu här i januari för att i februari börja bygga nästa års trupp. Vi har kandidater som vi diskuterar med så jag känner mig inte stressad men vi bör nog fatta ett beslut här under januari för att komma igång med planeringsarbetet inför säsongen 2015/16, säger KHK:s ordförande Rolf Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".