En kabel hänger genom köket.
Genom elaggregatet får de ström till vissa saker. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Fortfarande strömlöst hos Bettan efter stormen Egon

"Man vill ju kunna ta en dusch på morgonen"
4:11 min

Stormen Egon som drog in över södra Sverige gjorde många hushåll i Blekinge strömlösa och än idag är flera utan ström. En av dessa är Bettan Lindquist med familj utanför Kättilsmåla norr om Karlskrona. 

Bettan vaknade mitt i natten av att ljuset från digitalklockan var mörk och hon fick gå till jobbet utan att duscha.

– Jag jobbade hela dan och när jag kom hem hade min man satt igång det här elverket i garaget, säger hon med anledning av den stora kabel som hänger genom köket och delar av hallen. 

På så sätt kan kyl och frys hållas igång, men långt ifrån allt för att det ska fungera normalt. Enligt besked från elbolaget så ska strömmen komma tillbaka under dagen.

– Men igår fick jag ingen information mer än att det var några gubbar ute i skogen och försökte fixa, samt att de inte kunde gå upp med helikopter, men det skulle de kunna idag, fortsätter hon.

Att endast laga mat med mikrovågsugn är inget alternativ med tanke på barnen.

– Vi har en dotter med diabetes och därför behöver hon riktig mat, så vi åker och handlar helt enkelt och går på restaurang, säger hon.

Hon påpekar att man skulle kunna fixa ett stormkök men att hon inte är så scoutig av sig.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".