Skärm på Bromma flygplats visar på stora förseningar. Foto: Ulf Reneland/SverigesRadio
Foto: Ulf Reneland/SverigesRadio

En timmes strömavbrott på Bromma

Bromma flygplats i Stockholm fick tillbaka strömmen vid 18-tiden.

Strömmen försvann på Bromma flygplats vid 17-tiden på grund av okänt fel.

Enligt Henrik Kelfve, informatör vid Swedavia som driver Bromma flygplats drabbades cirka 300 passagerare på så sätt att deras flyg tvingades landa på Arlanda i stället för Bromma, men från 19-tiden var trafiken enligt Kelfve tillbaka i normal drift igen.

Förseningar
Ett av flygen som drabbades var Blekingesflygs eftermiddagsavgång från Kallinge 16.40, som alltså fick landa på Arlanda, där det släppte av passagerarna till Stockholm.

– Och nu väntar det planet på tillstånd att lyfta till Bromma för att hämta passagerarna som väntar där och flyga dem tillbaka till Kallinge, säger Lars Palmqvist som är driftchef på Blekingeflyg.

Kallinge
Lars Palmqvist vet inte hur lång förseningen kommer att bli, men försäkrar att de 25 passagerna kommer att flygas till Kallinge i kväll.

Resenärer som planerat att flyga från Bromma i kväll rekommenderas att gå in på Swedavias hemsida för att få besked om när deras flyg är planerat att avgå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".