Dante Thiel och Elin Dahl, Bodestorpsskolan 5A, Karlshamn. Foto: Ammi Wirdahl/Sveriges Radio
1 av 2
Dante Thiel och Elin Dahl, Bodestorpsskolan 5A, Karlshamn. Foto: Ammi Wirbladhl/Sveriges Radio
Elin Johansson och Max Wernersson Möllebacksskolan 5C, Sölvesborg. Foto: Ammi Wirdahl
2 av 2
Elin Johansson och Max Wernersson Möllebacksskolan 5C, Sölvesborg. Foto:Ammi Wirbladh/Sveriges Radio
Vi i femman

Bodestorpsskolan klass 5A tog den första vinsten i Vi i femman

"Vi har övat jättemycket"
0:47 min

Bodestorpsskolan klass 5A från Karlshamn blev årets första vinnare i Vi i femman i Blekinge. De mötte Möllebacksskolan 5 C från Sölvesborg i den första kvartsfinalen.

Elin Dahl och Dante Thiel tog ledningen redan i början av tävlingen men Max Wernersson och Elin Johansson från Möllebacksskolan plockade nästan ikapp poängen.

Det blev i det sista frågemomentet, stegen, som tävlingen avgjordes. Frågan handlade om en känd svensk vetenskapsman som föddes 1707 i Råshult i Småland och som bland annat finns på våra hundralappar.

Hela sex poäng gav det rätta svaret Carl von Linné. Elin Dahl och Dante Thiel fick ihop hela 32 poäng och efter segern var de glada.

– Bra, det känns asbra, sa båda några minuter efter vinsten.

Tävlingen slutade 32 - 21. Dante Thiel förklarar segern med att de övat mycket och att de tänker öva ännu mer nu när de tävlar vidare. Nästa gång Bodestorpsskolan klass 5 A tävlar i Vi i femman är den 27 januari.

I den andra kvartsfinalen på torsdag möts återigen skolor från de två kommunerna. Möllebacksskolan 5D från Sölvesborg och Korpadalsskolan 5B från Karlshamn och klassen som vinner på torsdag kommer att få möta Bodestorpsskolan klass 5A i semifinal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".