Foto: TT
Lika jobbigt som att göra slut? Foto: TT

Byta frisör betyder stor ångest för många

Frisören: "Fortsätta gärna hälsa på stan i alla fall"
4:31 min

Många har stor ångest över att byta eller att "vara otrogen" mot sin frisör. Men frisören själv tycker att det är helt okej, så länge du inte slutar hälsa på stan.  

Vad tycker du? Kommentera gärna!

Ska man säga något? Ha ett slags göra-slut-samtal? Eller bara byta? Och hur ska man göra om man träffar frisören på stan efteråt och kanske bytt efter tio års lojalitet?

Jenny Persson som driver salong i Sölvesborg har jobbat som frisör i över 20 år. Hon berättar att när en kund slutar så försöker hon att inte ta det personligt. 

– Jag har full förståelse för att det kan vara dags att gå vidare i livet och träffa någon annan. 

Det som Jenny Persson däremot tycker känns jobbigt är när en gammal kund uppenbarligen skäms och inte vågar hälsa på stan efter att denne valt att börja hos någon annan frisör.

– Det kan kännas tufft och kan ge mig tankar om att jag gjort något fel. Det hade varit mycket trevligare om de kommit fram och hälsat, säger hon.

Hur ofta händer det?

– Det händer. Vissa tar en omväg över parkeringen eller stirrar in i skyltfönstret. 

Jenny Persson och de åtta andra frisörerna som jobbar som samma salong brukar till och med uppmuntra sina kunder att byta frisör, men då gärna inom salongen. 

– Det kan vara kul både för frisören och kunden att byta. Som frisör får man verkligen visa då att man inte tar illa upp för det, säger hon. 

Själv byter hon hela tiden. 

– Jag vill testa olika, säger hon. 

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".