Robin Strömberg i Mjällby-tröjan. Foto: Björn Lindgren/TT
Robin Strömberg har spelat 54 allsvenska matcher med Mjällby. Foto: Björn Lindgren/TT

Robin Strömberg lämnar Mjällby för Öster

Den 23-årige forwarden Robin Strömberg har valt att lämna Mjällby AIF och har istället skrivit på ett kontrakt på två år för Öster.

Forwarden Robin Strömberg har spelat 54 allsvenska matcher med Mjällby AIF, varav 24 förra säsongen. Mjällby AIF åkte sedan ur allsvenskan och laget spelar i superettan nästa år.

– Robin passar perfekt in i den spelarprofil som vi letat efter. Det är en framtidsman som vill vara med på resan uppåt i seriesystemet och som kommer att tillföra vårt offensiva spel flera dimensioner. Vi har, i konkurrens med flera andra klubbar högre upp i systemet, vunnit dragkampen om Robins underskrift, säger Östers klubbchef Jens Magnusson i ett presssmeddelande.

Nyförvärvet gör sin första träning tillsammans med Öster under fredagen.

– Jag ser det här som en jäkla möjlighet. Det känns mycket bra att få komma till en av landets största klubbar vad gäller faciliteter, möjligheter och ambitioner. Jag gillar offensiv fotboll, tycker om boll, har ett bra skott, bra instick och jag trivs som släpande forward, säger Robin Strömberg.

Öster ramlade förra säsongen ur superettan och spelar därmed i division ett under dem kommande säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".