Kim Stranne spelar in välgörenhetsskiva

"Världen kan aldrig få för mycket godhet"
8:32 min

Musikern Kim Stranne från Hasslö har tillsammans med Michael Pettersson inlett inspelningen av en ny platta. Alla intäkter kommer att gå till PLAN Sverige.

Idén kom sig av att Kim Stranne under lång tid känt att man borde agera istället för att bara prata om det man anser är orättvist i samhället. 

– Vad kan man göra för att bidra till att det ska bli lite bättre för individer som inte har möjlighet att förbättra sin tillvaro själv? frågade han sig och bestämde sig sen för göra en EP på temat givmildhet och solidaritet. 

Vill hjälpa barn
Själva produkten kommer att kosta 60 kronor och alla intänkter kommer oavkortat att gå till organisationen PLAN Sverige och deras arbete för att hjälpa utsatta barn runt om i världen, berättar Kim Stranne. 

– Det här handlar inte om någonting annat än att dra ett litet strå stacken. 

Söker finansiering 
Just nu är bara konvolutet till CD-skivan färdigt, skapat av konstnären Michaela Leo. Inspelningarna har dragit igång så smått och under tiden söker upphovsmännen ekonomiskt bidrag till att finansiera inspelningen.

– Det handlar om cirka 7000 kronor så det är inte så att man som sponsor behöver tömma företagets kassa, menar han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".