Vitkål. Foto: Scanpix
Jens Stjerkvist tycker gott att man kan grava vitkålen. Foto: Scanpix.

Vitkålsveckan är här

"Det är dags att lyfta vitkålen"
5:17 min

Den här veckan kan vara den fattigaste veckan på hela året för många hushåll. För mycket spenderande i jul har grävt stora hål i plånboken. Då kan vitkålen vara bra och billig mat att ta till.

Stjärnkocken och matstrategen Jens Stjernkvist tycker att vitkålen är en billig och underskattad råvara att ta till när det dammar i plånboken.

– Det är dags att lyfta vitkålen, den är så mycket mer än pizzasallad och kålsoppa, säger han.

Jens Stjernkvist tror att vitkålen till och med kan bli den nya trendgrönsaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".