Erik Sahlén och Aili Florén, Musikugglan klass 5A, Karlskrona. Foto:Ammi Wirdahl/Sveriges Radio
1 av 2
Erik Sahlén och Aili Florén, Musikugglan klass 5A, Karlskrona. Foto:Ammi Wirbladh/Sveriges Radio
Ludvig Söderström och Emmie Karlsson, Kallingeskolan klass 5. Foto: Ammi Wirdahl/Sveriges Radio.
2 av 2
Ludvig Söderström och Emmie Karlsson, Kallingeskolan klass 5. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
Vi i femman

Musikugglan från Karlskrona till semifinal

Erik Sahlén och Aili Florén i laget tävlade ihop säsongens hittills högsta poäng. Det blev hela 38 poäng för Musikugglans vinnande lag.

I Vi i femmans tredje kvartsfinal möttes Kallingeskolan klass 5 och Musikugglan klass 5A från Karlskrona.

Snabbfrågor
Erik Sahlén och Aili Florén från Musikugglan tog en knapp ledning direkt i tävlingens första snabbfrågor. De visste bland annat att aqua betyder vatten och att simmaren Sarah Sjöström fick Jerringpriset igår. När det var dags för snabbfrågorna svarade Kallingeskolan klass 5 rätt på flest frågor och tog åtta poäng mot Musikugglans fyra poäng. Efter första halvlek hade Musikugglan ledningen med tre poäng.

Åtta poäng på stegen
Aili Florén och Erik Sahlén drygade ut ledningen i andra halvlek. I det sista avgörande momentet, stegen, svarade laget på den näst högsta poängnivån som ger åtta poäng och visste att Koranen delas in i kapitel som heter sura och verser som heter ayah. Slutställning blev 38 poäng till Musikugglan klass 5A och 17 poäng till Kallingeskolan klass 5.

Musikugglan tävlar nu vidare i Vi i femmans andra semifinal den 29 januari där de möter vinnaren från den sista kvartsfinalen på torsdag då Listerbyskolan klass 5A och Bodestorpsskolan klass 5B från Karlshamn möts.

Här kan du läsa mer om årets Vi i femman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".