Det finns ingen hejd på kreativiteten kring semlor just nu. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio.
Det finns ingen hejd på kreativiteten kring semlor just nu. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio.

Semmelboom med vind i seglen

"Kommer en hemlig sommarsemla också"
4:07 min

Wrap-, korv- och tacosemla - den traditionella semlan har fått hård konkurrens. Johanna Karlsson på Järnvägscaféet tog fram Karlskronasemlan.

Hur vill du ha din semla?

Det finns ingen hejd på kreativiteten kring semlor just nu. Förutom form, lägger vissa även till extra ingredienser som till exempel choklad. För Johanna Karlsson var detta ett tillfälle att låta kreativiteten flöda.

– Jag tyckte att Karlskrona behövde en egen semla. Därför gjorde jag en båtsemla med ett segel med texten "Karlskrona - med vind i seglet", för det är alltid vind här, säger Johanna Karlsson på Järnvägscaféet i Karlskrona.

Men Johanna Karlsson vill inte sluta där. Hon tycker att man ska kunna äta semlor året om och har därför lite idéer på nya, hemliga semlor.

– Jag ska ha påsksemla och varför inte en till sommar också. Jag har kommit på en finurlig idé för hur den inte ska smälta i värmen, men det är en hemlighet ett tag till, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".