Matilda Ljungkvist håller upp en påse grötris. Foto: Annika Nilsson/Sveriges Radio
1 av 2
Matilda fick grötris. Foto: Annika Nilsson/Sveriges Radio
Lars Myrén, och Lina Nilsson i Fredagspanelen tittar förvånat på varann. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.
2 av 2
Lina Nilssonoch Lars Myrén utgör dagens panel. Foto: Stina Linde/Sveriges Radio.

Opassande humor i Fredagspanelen

"Jag ritade ett könsorgan på skoltavlan"
16 min

I dag är det fredag! Och det betyder såklart panel! I dag med Lina Nilsson och Lars Myrén som pratade om opassande humor och att vara ny på jobbet.

När är det okej att skoja och när är det inte det? Lars Myrén ville i dag prata om opassande humor eftersom han ofta "har tvångstankar att han måste skoja till allt".

– Jag var i Las Vegas en gång och när jag skulle åka hem blev jag visiterad i säkerhetskontrollen. Då fick jag för mig att säga till den kvinnliga vakten "vill du att jag strippar?". Vakten tog en, enligt mig jättelång, paus men skojade sedan tack och lov tillbaka, säger Lars Myrén.

Förutom opassande humor ville Lina Nilsson passande nog prata om hur det är att vara ny på jobbet, något både hon själv och vår programledare Matilda vet precis hur det känns just nu.

– Man ska vara piffig, trevlig, lära sig allas namn, vara på tå hela tiden. Första månaden tycker jag att man ska ha mer betalt för man är så trött när man kommer hem, säger Lina Nilsson.

– Man blir någon annan som ny på jobbet. Jag är lärare och igår insåg jag plötsligt att jag hade ritat ett manligt könsorgan på tavlan - vad hände där?, fortsätter hon.

Fredagspanelen passade även på att ge en flyttpresent till Matilda - grötris!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".