Anna-Lena & Peter Fransson har just vunnit.
Årets företagarpar är Anna-Lena och Peter Fransson. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Äggaboden länets mest företagsamma

"Det känns enormt stort"
3:17 min

Länets mest företagsamma 2014 är paret Anna-Lena och Peter Fransson från Edestad utanför Ronneby som driver gårdsbutiken Äggaboden.

Juryns motivering löd: "De har med stor kärlek, drivkraft och omtanke vågat satsa på sin verksamhet på landsbygden. Ett företagsamt par som hela tiden antagit nya utmaningar och nu skapat nya jobb för andra i stan".

– Man blir stolt och väldigt glad att folk ser en och tycker det är värt att nominera oss. Det är jätteroligt. Och så tackar vi alla som har röstat på oss som finalister. Jag blev lite tårögd, säger Anna-Lena Fransson.

Juryn är från Svenskt näringsliv och sållade ut fem finalister från 140 nominerade. Vinnarna röstades sedan fram tillsammans med allmänheten.

– Det är ett kvitto på det vi gör. Vi försöker ju hela tiden lyfta fram landsbygden, som vi brinner för. Det här känns helt fantastiskt, säger Peter Fransson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".