Blekingesjukhuset i Karlskrona.
Blekingesjukhuset i Karlskrona. Bild: Mikael Eriksson/SR.

Sjukhuspersonalens hälsa hotad

Anställda på avdelning 57 på Blekingesjukhuset har det så stressigt att de mår dåligt och nu har skyddsombudet lämnat in en begäran om att arbetsgivaren måste åtgärda detta.

Annars kommer skyddsombudet Annika Håkansson, tillsammans med facket att anmäla situationen till arbetsmiljöverket, det skriver Blekinge läns tidning.

– Personalens hälsa är i fara, och när till och med patienterna noterar att vi har det stressigt, har det gått för långt, säger Annika Håkansson som är är skyddsombud på avdelningen. 

Det är inte första gången arbetsmiljön brister på avdelningen. Redan 2011 slog personalen larm om den sjuka arbetsmiljön, då personalen var överbelastad och inte ens hann ta pauser. Landstinget fick året efter böta 50 000 kronor för arbetsmiljöbristerna.

– Jag är medveten om att personalen stundtals upplever sin arbetssituation som tuff. Men jag kan inte trolla fram fler sjuksköterskor. Dagens bemanningsproblem är densamma på alla vårdavdelningar i hela landet, säger klinikchefen Hans Åkesson till tidningen. 

Han har nu tio dagar på sig att åtgärda problemen på avdelningen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".