Fasaden till Wachtmeister galleria i Karlskrona.  Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio
Det var inne på Wachtmeister som bråket skedde. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio

Storbråk om rätten att tigga

Storbråket i gallerian Wachtmeister i Karlskrona handlade om rätten att tigga där. Människor från två olika grupper började slåss om gallerian.

Redan för tio dagar sedan blev det bråk mellan flera personer utanför Citygross i Karlskrona. Även då handlade det om vem som hade rätt att tigga där. Då kunde polisen medla mellan grupperna.

Men idag blev det regelrätt slagsmål mellan minst sju personer. Fyra personer, två män och två kvinnor, är nu gripna misstänkta för misshandel av tre andra personer.

– Just nu är socialförvaltningen inkopplad för att ordna boenden åt dem och imorgon kontaktar vi ambassaden. Det har funnits uppgifter om att det skulle ha funnits ett barn inblandad men vi har inga barn hos oss, säger Per-Johan Ljungberg på Blekingepolisen.

Bråket hände vid halv tolv-tiden idag och väktare och poliser fick använda batonger för att skilja de bråkande åt. En person fick föras till akuten med ambulans.

De fyra gripna personerna misstänks för misshandel och åklagaren ska ikväll ta beslut om de ska anhållas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".