Bodestorpsskolan. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
1 av 2
Bodestorpsskolan. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
Korpadalsskolan.Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
2 av 2
Korpadalsskolan.Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
Vi i femman

Bodestorpsskolan 5A i Blekingefinalen

Bodestorpsskolan 5 A från Karlshamn vann den första semifinalen i Blekinge av Vi i femman. Elin Dahl och Dante Thiel i laget tävlade tillsammans ihop 27 poäng.

I den första semifinalen möttes de två Karlshamnslagen Bodesstorpsskolan 5A och Korpadalsskolan klass 5 B.


Elin Dahl och Dante Thiel från Bodestorpsskolan tog ledningen redan från första omgången med snabbfrågor genom att veta att det sitter 349 ledamöter i den svenska riksdagen och att man måste vara tretton år för att registrera ett konto på Instagram. Efter att de bland annat räknat rätt på matteuppgiften och fått tre poäng behöll de ledningen genom tävlingen

Piano
I det sista frågemomentet stegen var Korpadalsskolan 5 B det lag som tog hem högst poäng. De visste att instrumentet som har strängar och vars namn också är en musikterm för att spela svagt var piano. Trots det blev det Bodestorpsskolan 5 A som vann matchen och knep den första platsen i Blekingefinalen nästa vecka .

På torsdag den 29 januari är det dags för den andra semifinalen. Då tävlar Musikugglan klass 5 A från Karlskrona mot Bodestorpsskolan klass 5 B från Karlshamn. Blekingefinalen avgörs den 3 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".