Yaras mamma på väg in i rättegångssalen. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio
Yaras mamma på väg in i rättegångssalen. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio

Ingen hjälp från kommunen till Yaras familj

Yara Alnajjars föräldrar som är här under rättegången gällande deras döda dotter får inget stöd från socialförvaltningen i Karlskrona, menar familjens juridiska ombud Karin Åkesson Rehnholm.

– Med tanke på alla de fel som begicks innan Yaras död var ett faktum kan man tycka att kommunen borde göra allt för att hjälpa familjen nu. Men det är tvärtom, säger Åkesson Rehnholm till Blekinge läns tidning. 

Yaras syskon som också är i Karlskrona har inte fått någon plats på förskola eller skola och familjen har inte heller fått någon egen kontaktperson och lever helt isolerade idag, berättar hon.

Jesper Björnson är vikarierande utvecklingschef på socialförvaltningen och ansvarar för den interna utredningen efter Yaras död.

Han har idag kontaktansvaret mot familjen och säger bland annat till tidningen att det generellt inte är deras uppgift att ordna skolplatser och menar att han har haft kontakt med familjen via familjens juridiska ombud. I övrigt vill han inte ge några kommentarer med hänvisning till att det råder sekretess. 

Mer om den döda åttaåringen

På Valborgsmässoafton larmades polisen till en lägenhet i Karlskrona där de möttes av en svårt skadad flicka. När hon förts till Blekingesjukhuset kunde man konstatera att hon var död.

Här hittar du all vår rapportering om den döda åttaåringen

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".