KD. Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.
Foto: Katarina Larsson/Sveriges Radio.

KD i Blekinge kan tänka sig kvinnlig ledare

"Vi har många duktiga tjejer"
1:13 min

Kristdemokraterna i Blekinge blev överraskade av Göran Hägglunds avgång för bara någon timme sedan. 

Johannes Chen, första vice ordförande i Blekinges Kristdemokrater hade inte fått några signaler från partiet att ett partiledarbyte var på gång.

– Det kom som en stor överraskning. Jag var på Expressens nätsida och såg att det skulle vara en pressträff, säger Johannes Chen.

Kristdemokraterna i Blekinge hade inte fått några signaler om att Görans Hägglund skulle avgå och tycker att det känns tråkigt.

– Spontant så kommer han lämna ett stort tomrum efter sig, säger Johannes Chen.

Eftersom beskedet kom så plötsligt har Kristdemokraterna i Blekinge inga kandidater till partiledarposten ännu. Men det finns egenskaper som Johannes Chen tycker är viktiga hos en ny partiledare.

– Samma egenskaper som hos Göran, han har varit väldigt trevlig, rolig och en vanlig människa, inte som en minister från Stockholm, säger Johannes Chen.

Göran Hägglund  har varit partiledare för Kristdemokraterna i 11 år, och socialminister nästan lika länge. Nu kommer Kristdemokraterna att hålla extra stämma och valberedningen får börja arbeta med att utse en ny partiledare. Johannes Chen kan tänka sig en kvinnlig partiledare denna gång.

 – Vi har många duktiga tjejer, men det får rikstinget avgöra, säger Johannes Chen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".