Erik Sahlén och Aili Florén, Musikugglan 5A. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
1 av 2
Musikugglans lag. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
Ella Kennedy och Anton Hansson, Bodestorpsskolan 5B. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
2 av 2
Bodestorpsskolans lag. Foto: Ammi Wirbladh/Sveriges Radio.
Vi i femman

Musikugglan klass 5A avgjorde på sista frågan

Det var jämnt ända in i det sista när andra semifinalen av Vi i femman avgjordes. Erik Sahlén och Aili Florén i laget från Musikugglan avgjorde tävlingen med att ta tio poäng på sista frågan.

Det var spännande värre när Musikugglan klass 5A från Karlskrona mötte Karlshamnslaget Bodestorpsskolan klass 5B i säsongens andra semifinal där Anton Hansson och Ella Kennedy tävlade.

Musikugglan ledde med en poäng fram till Ja och Nej-frågorna sist i första halvlek. Då svarade Bodestorpsskolan klass 5B rätt på hela tio frågor och jämnade ut ställningen till 16 lika.

Högsta poängnivån
Innan det avslutande frågemomentet stegen var ställningen 25-24 till Musikugglan. I stegen gällde det att veta vilken stad som söktes. Erik Sahlén och Aili Florén i laget från Musikugglan svarade rätt på den svåraste nivån som gav tio poäng. Frågan var i vilken stad Checkpoint Charlie, Branderburger Tor och Unter den Linden är kända sevärdheter. Musikugglan 5A gav det rätta svaret Berlin redan innan de hört frågan färdigt.

Slutställningen i matchen blev 35-32. Det är andra året i rad som Musikugglan från Karlskrona är i Blekingefinalen av Vi i femman.

På tisdag den 3 februari avgörs Blekingefinalen 2015. Då möts Bodestorpsskolan klass 5A från Karlshamn och Musikugglan klass 5A från Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".