Öresundståg
Foto: Linda Evereus/Sveriges Radio

Växelfel stoppar tåg i syd

Hör Trafikverket om de inställda tågen
0:48 min

Många blekingska tågresenärer kan drabbas av förseningar under morgonen och förmiddagen. Bland annat är flera Öresundståg mellan Karlskrona och Ronneby inställda.

Det var ett växelfel i skånska Tjörnarp som vållade problem på stambanan mellan Hässleholm och Lund. Ett 20-tal tåg ställs in.

Växelfelet är nu åtgärdat men följdförseningar kommer hålla i sig hela förmiddagen. 

Flera Öresundståg inställda
Växelfelet orsakade förseningar vilket gjorde att flera Öresundståg mellan Karlskrona och Ronneby varit inställda under måndagsmorgonen.

Enligt Trafikverket kommer en del av SJ:s snabbtåg att gå som vanligt, men andra får vända i Hässleholm eller Eslöv.

– Tågen som börjar eller slutar i Köpenhamn går. Men när det gäller de X2000-tåg som går från eller till Malmö får resenärerna åka buss, säger Trafikverkets informatör Bodil Sonesson.

Buss ersätter delsträcka
Veolias Öresundståg från Karlskrona till Köpenhamn är inställda på delsträckan Hässleholm-Eslöv och omvänt. Bussar ersätter.

En del av Öresundstågen som går till och från Alvesta gör extra uppehåll i Sösdala, Tjörnarp och Stehag, andra får vända i Hässleholm.

Trafikverket rekommenderar resenärer att hålla utkik på Blekingetrafikens, Skånetrafikens och SJ:s hemsidor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".