Isabelle Olsson. Foto:Darko Bandic/TT
Isabelle Olsson deltar i sitt första EM. Foto:Darko Bandic/TT

Chans på ny EM-plats för Isabelle Olsson

"Extra motiverad att slå rekordet"
2:11 min

De stora svenska framgångarna i konståknings-EM gör att Sverige återigen får tre platser till nästa års EM. En positiv nyhet för Isabelle Olsson från Mörrum som har stor chans att ta den platsen.

Isabelle Olsson tävlade i EM för första gången 2014. Då blev det 16:e plats. Inför EM på hemmaplan i Stockholm hade Sverige endast två platser - som gick till systrarna Viktoria och Joshi Helgesson.

Joshi slog svenskt rekord med sin fjärdeplats vilket var en väldigt god nyhet för Isabelle Olsson som därför nu har chans till en ny EM-plats eftersom Sverige har tre platser inför EM i Slovakien nästa år.

– Det känns jätteroligt eftersom det innebär att det finns en större plats för mig att åka nästa år. Jag hade gärna åkt det här året men det har faktiskt varit kul att följa de svenska åkarna från läktarplats, säger Isabelle Olsson.

Det dröjer först till december innan Isabelle Olsson får veta om det är hon som får den sista platsen men hon har mycket som händer innan dess med bland annat Nordiska Mästerskapen.

– Det är en lång period kvar och många moment innan som jag lägger fokus på så det är inget jag tänker på nu.

Att Yoshi satte nytt svenskt rekord peppar bara Isabelle Olsson att bli ännu bättre.

– Det motiverar mig att göra ännu svårare saker i mitt program och bli ännu bättre så att jag kan slå det här rekordet inom en snar framtid, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".