Yaras mamma på väg in i rättegångssalen. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio
Yaras mamma på väg in i rättegångssalen. Foto: Andrea Jilder/Sveriges Radio

Målsägandebiträdet: Yaras föräldrar tycker domen är riktig

"Finns inget straff hårt nog för mordet på Yara"
2:29 min

Yaras föräldrar tycker det är rätt att kvinnan fick hårdare straff än mannen eftersom hon var den aktiva i mordet på Yara.

Yaras föräldrar har tillsammans med sitt målsägandebiträde Karin Åkesson Renholm gått igenom domen lite kort. De tycker att det är skönt att domen äntligen kommit men att det inte finns något rättvist straff för vad kvinnan och mannen gjort mot Yara.

– De tycker att det aldrig kan bli ett tillräckligt hårt straff för dem som har tagit livet av deras dotter. Men sett till belysningen av hur vi har det i det svenska rättsystemet så kommer de att acceptera skillnaden i domen, säger Karin Åkesson Renholm.

Känns det som ett avslut?

– Vi räknar med att domen kommer att bli överklagan men på ett sätt är det en bekräftelse på vad vi har vetat sedan länge om hur förhållandena har varit, säger Karin Åkesson Renholm.

Det har varit väldigt känslomässigt och tufft men Yaras föräldrar tycker att det varit en väl genomförd rättegång.

– Det har varit beklämmande att se de dömdas agerande och känslomässiga kallhet under rättegången. Men själva rättegången har varit väldigt väl genomförd med duktiga tolkar, säger målsägandebiträdet Karin Åkesson Renholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".