Närbild på en ishockeyspelare som åker med en puck framföra sig. Foto: Alex Brandon/TT.
Foto: Alex Brandon/TT.

Sportklubbarna om Jössarinken: Det håller inte

Mörrum Hockey och Mörrums Konståkning kräver i en gemensam skrivelse ett beslut i ishallsfrågan i Mörrum.

– En illa underhållen ishall från 1974 förväntas i kombination med en curlingbana utan sarg tillgodose behoven för 350 ungdomar. Det håller inte, säger Mörrum Hockeys ordförande Patrick Martinsson.

– År 2012 fanns en andra ishall upptagen i den kommunala budgeten. Tekniska nämnden underkände dock Fritidsnämndens beredning av ärendet i slutet av året. Efter detta har vi inte erhållit några konkreta beslut i frågan. Föreningarnas upplevelse är att frågan i det tysta nedprioriterats, säger Johan Eriksson, ordförande i Mörrums Konståkning.

De önskar nu ett tidsbestämt beslut om en andra ishall. De vill också se en renovering och sanering av "Lilla Banan" för att kunna utveckla hockeyn och konståkningen i hallen. 

- I väntan på en andra ishall på Jössa kommer vi inför nästa säsong att behöva diskutera med kommunen hur hyreskostnader för istid på annan ort ska hanteras. Vi har kommit till ett läge där situationen är ohållbar, avslutar Patrick Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".