Nina Knutsson och Hurricande Loves omslagsbild. Foto: Privat
1 av 2
Nina Knutsson, i mitten, är aktuell i musikalen American Idiot. Foto: Privat.
Bandet Green Day står framför en plansch. Foto: Charles Sykes/Scanpix
2 av 2
Green Day på premiären av Broadway-musikalen American Idiot. Foto: Charles Sykes/Scanpix

Nina övar Broadway-musikal på 24 kvadrat

"Gick speciellt till när jag fick rollen"
2:23 min

På lördag har musikalen American Idiot premiär på Malmö opera med Nina Knutsson från Karlshamn i en av rollerna.

Musikalen bygger på gruppen Green Days album med samma namn som släpptes 2004.

Musikalen har tidigare gjort succé på Broadway och varit ute på turné. Men nu är det alltså Sveriges tur för en musikal med mycket samhällskritik. Och det gick lite speciellt till när Nina Knutsson fick en roll.

– Jag var och spelade in på studion med mitt band. Där jobbar också Christopher Dominique som är kapellmästare och musikaliskt ansvarig för American Idiot. Han bad mig att komma dit och sjunga, som en tjänst till honom. Så jag gick bara dit och sjöng, säger Nina Knutsson. 

Det visade sig vara en audition och Nina Knutsson fick rollen som Heather. Hon var i början orolig för dansen men har fått stort stöd av resten av ensemblen.   

– Jag övar mycket extra hemma, speciellt på dansen då. Det är dock lite svårt eftersom jag och min pojkvän bor på 24 kvadrat så jag får passa på när jag hälsar på hos andra, säger hon med ett gott skratt.

Musikalen handlar om unga människor som försöker hitta sin identitet men som tar fel vägar ibland. Heather är en av huvudrollsinnehavarnas flickvän. Det är två dagar kvar innan premiären och nerverna börjar komma.

– Man känner absolut nervositet nu men vi hade ett genrep inför publik i tisdags så nu tar vi det lugnt och försöker bara fixa till det sista, säger Nina Knutsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".