Kristian och Martin Luuk sitter framför en röd kuliss. Foto: Claudio Bresciani / TT
Bröderna Kristian och Martin Luuks show kommer till Karlskrona. Foto: Claudio Bresciani / TT

Kristian Luuk: Ville göra slut med min bror

"Hoppas att syskon tar upp kontakten igen"
4:29 min

Får man göra slut med sitt syskon? Ja, just den frågan ställer sig bröderna Luuk i sin show med samma namn som kommer till Karlskrona imorgon.

I våras huserade den i Stockholm men nu tar de med sig den Sverige runt. Imorgon gästar bröderna Luuk Karlskrona med sin show.

– Vi hade en stor konflikt för ett antal år sedan och höll på att göra slut, det kom till sin spets. Och när vi sedan kom på att vi ville göra en show tillsammans och insåg vi att vi kunde göra om det här, säger kristian Luuk.

De träffades varje dag förra vintern när de skapade och repade inför föreställningen, vilket resulterade i att deras relation blev bra. 

– Vi umgicks mer än vad vi hade gjort kanske tio-femton år tidigare. Det är bra att umgås med någon man är ledsen över, eller är rädd för, för då kan man reda ut sina problem. Så blev det för oss, säger Kristian Luuk.

Det är mycket igenkänning kring syskonrelationer, både bra och dålig, men även lite sång. Ett allvarligt ämne på ett humoristiskt sätt.

En förhoppning är att fler syskonpar hittar tillbaka till varandra. 

– Vi hoppas kunna nå något syskonpar som vill ta upp kontakten igen. Vi har fått sådan historier från någon efter varje show hittills. En person som till exempel ringde sin bror och bjöd ut honom på lunch efter att hen var på vår show. Det är fantastiskt roligt att höra, säger Kristian Luuk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".