Henrik Daleke med kompis på filmpremiär. Foto: Makt i Media
1 av 2
Henrik Daleke med kompis på filmpremiär. Foto: Makt i Media
Henrik Daleke och hela filmgänget på premiären. Foto: Makt i Media/Privat
2 av 2
Henrik Daleke och hela filmgänget på premiären. Foto: Makt i Media/Privat
Henrik Dalekes blogg

Henrik Daleke var på filmpremiär

Vår bloggare, och även filmstjärna, Henrik Daleke har varit på filmpremiär. Där bjöds det på både den ena och den andra smaskigheten.

Igår var det Makt i Medias filmpremiär på SF Bio.

Filmerna som visades där var:

  • Träskmonstret på Skräckön
  • Sagan om Oden
  • Blixtermannen

Vi bjöd på cider, ostbågar, chips, popcorn och tårta. Vi hade mingel och gick runt och pratade med andra journalister som var där och fotade.

Dagen efter filmpremiären fanns jag med i BLT. Jag blåste ballonger och la ut serpentiner samt filmaffischer.

Exklusivt för Träskmonstret på Skräckön är en musikvideo där jag rappade hip hop som också blev filmens ledmotiv och ett filmtal.

Här är mitt exklusiva filmtal:

Hej! Jag heter Henrik Daleke. Jag är journalist på Makt i Media. Jag har själv ett stort intresse av film och tittar mycket på film.

Filmmanuset började som filmidéer till ett manus på Makt i Medias läger i Pagelsborg så det är jag som ligger bakom manuset helt själv.

Jag är både manusförfattare, regissör och skådespelare för ”Träskmonstret på Skräckön”. Det är jag som har huvudrollen i filmen.

Jag kanske skulle nämna det att grundtanken bakom blondinerna som var med i filmen baseras på Jenny Lenemark, den blondin som fick staven i huvudet. Hon har än idag en liten bula efter det. Så nu har man sett till att det ska vara blondiner med i mina filmer.

Jag är själv en stor filmälskare och det hade varit viktigt för mig att få chansen att stå där i Globen och få guldbaggen för ”bästa manliga manusförfattare”, för ”bästa manliga regissör”, för ”bästa manliga skådespelare” och för ”bästa film” på Guldbaggegalan.

Det vill jag att vi tillsammans kan kämpa för. Så nu sätter jag mina ledare i jobb. Det är en upplevelse och ett minne för livet.    

Här hittar du länken till min film: http://maktimedia.se/film.asp?id=738.

Kolla gärna in den! 

Henrik Dalekes blogg

Henrik Daleke är en 35-årig Karlskronabo som bloggar om allt från fiske till film. Här hittar du alla inlägg. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".