bil i ångan i Lund
1 av 3
Foto: Aron Jonsson Regnéll
cyklist i ångan i lund
2 av 3
Foto: Aron Jonsson Regnéll
aron jonsson regnéll
3 av 3
Aron Jonsson Regnéll. Foto: Privat

Aron från Karlskrona var mitt i vattenkaoset i Lund

"Vi trodde det brann först"
5:51 min

Aron Jonsson Regnéll bor mitt i Lund och trodde först att det brann ute. Det visade sig vara ångan från fjärrvärmevattenläckan.

– Plötsligt såg vi att det var så mycket ånga utanför fönstrena att vi så inte ut. Vi trodde det var brandrök först.

Aron och hans sambo bor på andra våningen men även där var ångan tät. Där det var som värst såg de inte mer än en till en och en halv meter framför sig.

I kaoset som uppstod började en buss skena och körde på flera personer och en man i 65-års åldern  dog. Ytterligare sju personer fördes till sjukhus.

– Det är alltid en stor tragik när en människa omkommer. Men det var inget jag själv bevittnade för jag begav mig åt motsatt håll, säger Aron Jonsson Regnéll.

Det var en fjärrvärmevattenledning från energibolaget Kraftringen som brustit och orsakat olyckan men det är ännu oklart varför den brast.

Flera timmar efter att läckan lagats hade vattnet börja rinna undan och vid halv tiotiden på kvällen kunde de flesta av avspärrningarna hävas. Under morgonen väntas fjärrvärmeleveransen för delar av Lund som stängdes av på grund av läckan släppas på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".