Villa i Jämshög brann ner till grunden

En villa på Bygatan i Jämshög började brinna igåreftermiddag. Villan blev totalförstörd och hus i närheten var också hotade av branden.

– Det var helt övertänt i ett antal rum och vi ser direkt att grannfastigheten med färgaffär är hotad, säger Melissa Millbourn, räddningschef västra Blekinge.

De satte därför alla resurser för att skydda affären och hindra att branden spred sig istället för att släcka branden i villan eftersom det redan var för sent.

– Man såg redan då att det är ganska kört att sätta resurser mot villan, säger Melissa Millbourn.

För att inte störa miljön sprutade de inte så mycket vatten utan höll den istället under kontroll i väntan på att den skulle sluta av sig själv.

– Det var en rejäl brassa som fick stå och brinna ner, säger Melissa Millbourn.

Det var en man och hans son som ägde villan när de upptäckte branden ska de ha larmat räddningstjänsten och det gjorde även ägarna till färgaffären. Ingen person blev dock skadad i branden.

Släckningsarbetet pågick fram till midnatt. Polisen ska göra en teknisk undersökning idag för att se vad som kan ha orsakat branden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".