Klinisk kemi blev årets arbetsplats. Foto: Landstinget Blekinge
Klinisk kemi blev årets arbetsplats. Foto: Landstinget Blekinge

Klinisk kemi – årets arbetsplats

Klinisk kemi på Blekingesjukhuset i Karlskrona har utsetts till årets arbetsplats i Blekinge landsting 2014.

Klinisk kemi har 55 anställda varav de flesta är biomedicinska analytiker men här finns också andra yrkeskategorier. Medarbetarna håller igång en dygnet runt-verksamhet för att ta hand om de drygt 2000 rör med olika sorters prover som kommer hit varje dygn. De kommer i väskor från vårdcentralerna runt om i länet eller dimper ner i rörposten från sjukhuset.

Priset består, förutom äran, av 20 000 kronor plus 200 kronor per tillsvidareanställd medarbetare att användas till personalbefrämjande insatser på arbetsplatsen.

Motiveringen till priset lyder: Klinisk kemi i Karlskrona är en arbetsplats med starkt självförtroende, förmåga att prestera resultat för sin verksamhet och att se sin del i helheten. Genom långsiktighet, målmedvetenhet, systematiskt förbättringsarbete och en öppen dialog har avdelningen blivit en arbetsplats som både attraherar nya medarbetare, erbjuder utmanande arbetsuppgifter och där alla tar ansvar för arbetsmiljön. Klinisk kemi har helt klart en given plats på kartan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".