Per Björklund. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.
SD:s tidigare ekonomichef Per Björklund. Foto: Mikael Eriksson/SR Blekinge.

Tidigare SD-topp misstänks för grovt bokföringsbrott

En före detta Sverigedemokratisk landstings- och kommunpolitiker från Blekinge, Per Björklund, misstänks för medhjälp till grovt bokföringsbrott och skattebrott, skriver Expressen. Han säger till tidningen att han inte vill kommentera överhuvudtaget.

Bakgrunden till misstankarna är grova ekobrott med anknytning till det SD-ägda bolaget Samtid & Framtid, som TV4 avslöjade i måndags. Bolaget redovisade till Skatteverket noll kronor i omsättning och ingen moms. Men omsättningen var i själva verket 3,6 miljoner och nu krävs bolaget på skattetillägg och Martin Kinnunen (SD) utreds för brottslig verksamhet.

Per Björklund satt fram till hösten 2012 i partiets verkställande utskott och var partiets ekonomichef. Han misstänks för medhjälp till grovt bokföringsbrott under 2013 och medhjälp till grovt skattebrott under 2013 och 2014. Han har också varit en tung spelare i partiets innersta krets tillsammans med Jimmie Åkesson, skriver Expressen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".