Jimmy Andersson i Karlskrona HK. Foto: Oscar Anderberg
Jimmy Andersson i Karlskrona HK. Foto: Oscar Anderberg

Viktig seger för Karlskrona HK

Expertkommentator Hans Ottinger sammanfattar matchen
3:35 min

Karlskrona HK, KHK vann hemma mot BIK Karlskoga med 2-1 och tog 3 viktiga poäng i kampen om tabellplaceringarna i toppen.

Inför 3229 personer i publiken så kunde KHK ta tre viktiga poäng och återta förstaplatsen i den hockeyallsvenska tabellen. Hemmalaget vann med 2-1 efter mål av Jimmy Andersson och Kelsey Tessier. Första målet kommer efter 4:48 i den första perioden och det är Jimmy Andersson som drar upp pucken i det högra krysset bakom en i övrigt storspelande Joel Gistedt i BIK-målet.

BIK Karlskoga kommer in mer och mer i matchen och efter 13:16 ger det också utdelning. Carl Berglund river och sliter ensam bakom KHK-målet mot två-tre spelare, för loss pucken och kan passa in framför mål där Linus Fröberg trycker till på direkten och sätter 1-1.

Carl Berglund råkar i den andra perioden ut för en otäck skada när han får en skridsko över handleden, Carl åker direkt ut till båset och blir omplåstrad. Läkare tillkallas och ambulans tillkallas. Hur det är med Carls skada vet man inte, men det är under kontroll.

I den tredje och sista perioden kommer segermålet tidigt, redan efter 50 sekunder så får Jimmy Andersson pucken till sig framför mål, men istället för att själv gå på avslut väljer han att spela fram till Kelsey Tessier som har öppet mål. Kelsey gör inga misstag utan sätter 2-1 som också blir slutresultatet.

Karlskrona toppar nu den hockeyallsvenska tabellen med 85 poäng, med en match mer spelad än tvåan Malmö som har 83 poäng.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".